Ardei umpluti cu varza

de Zamfira in Muraturi, 14 Sep 2012 | 13016 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg. ardei (multicolor)
  • 1 varza maricica
  • cimbru, marar
  • 200 g. hrean
  • 150 g. ardei iute
  • frunze de telina
  • Fiertura:
  • 2 L apa
  • 1 L otet (9%)
  • 2 linguri sare dura
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 3-4 foi de dafin
  • 3 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu varza:

Spalam ardeii, ii taiem capacelul si indepartam semintele si nervurile pentru a fi incapatori.

Varza o spalam, o dam pe razatoare si o framantam cu putina sare dura o lingurita de marar uscat si una de cimbru uscat.

 Pregatim borcanele, punem pe fundul lor marar si cimbru uscat, hrean curatat si spalat, ardei iute si frunze de telina. Umplem ardeii cu varza rasa ( nu le tasati foarte tare pentru a permite scurgerea fierturii) si le asezam in borcane, din loc in loc mai punem hrean, ardei iute, frunze de telina chiar si bucati de varza nerasa.

Fierbem apa cu toate ingredientele si cand ajunge la punctul de fierbere o turnam peste ardeii umpluti cu varza. Inchidem ermetic borcanele si le lasam in cuptorul fierbinte pana a doua zi. Daca borcanul nu incape in cuptor, o putem impacheta in paturi sau prosoape. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu varza" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ardei opariti